Tuesday, March 11, 2008

Need a new hobby perhaps?!

I have wondered for some time if the guys who assigned international calling codes were stoned.

I mean, that Canada and US is +1, is fair enough! Then there's a gap until Russia on +7 - ok. But then the next country on +20 is Egypt?! What about all the numbers in between?

Denmark, Sweden and Norway are +45, +46 and +47. Finland, however, is +358?!

Why is Hong Kong +852? It's not like there are 852 countries in the world.

I have looked it up on Wikipedia but I still really don't think it makes sense!

5 comments:

Anonymous said...

My Dear Marie! I will wright this comment in Swedish!
Siffor är så härligt! Tycker du inte... Att du har en böjelse för detta och speciellt för landskoder för telefon gör mig imponerad... Jag har svaret på dina frågor... Att du nämner just Hong Kong och Finland tycker jag är ytterst intressant, varför gör du det?
HK har som du skriver +852 och SF +358... om du vänder på SF och plussar på med 1 får du samma landskod som HK det är svaret på fråga 1 ;-)
Skämt och sido... Alla landskoderna har ett system bakom sig. Detta system bygger på geografi... Europa är indelat i 2 sektorer... 3 och 4... Där Sverige mycket riktigt hamnar inom area 4 och Finland inom area 3... Likaså bygger övriga världen på detta system där bla area 5 innefattar Central Amerika, Mexiko och många franska kollonier... 8 som är Hong kong bygger på östra delan av asien och även vissa specialnummer...
Kom mer än gärna förbi så kan jag dra hela bakgrunden kring detta och så kan vi ha en fantastiskt intressant diskussion i detta härliga ämne:-)
Johan Romberg

Marie said...

Aelskling!

Om du bara visste allt jag gar och funderar pa! Joda jag har teorin klart foer mig, jag tycker bara inte om den. Men ok, jag planerar in en Orust-resa snarast sa vi kan diskutera landskoder.

Du har matte-problem foeresten.

Anonymous said...

Nejdå... Jag har inga matteproblem... Jag ville bara kolla om du verkligen läser igenom det jag skriver och om du fortfarande är lika analytisk! Och det är du... Så jag blev positivt överaskad! ;-) Så nu ser jag fram emot att läsa din härliga blogg och gärna lämna kommentarer!
JR

Marie said...

Nice try pretty boy. Du raeknade fel!

Anonymous said...

Jag kanske gjorde det med vilje... Sweetie...
JR